(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V košickom Dome umenia bude benefičný koncert úsmevov pre "výnimočné deti"
@ Kultúra -> Koncerty     Feb 06 2007 - 13:05 GMT
(TASR) - Nezabudnuteľnú atmosféru benefičného koncertu občianskeho združenia Usmej sa na mňa, ktoré okrem známych umelcov spoluvytvárajú aj "výnimočné deti", si budú môcť Košičania vychutnať už po tretí raz.

Výnimočné deti vystúpia v nedeľu 11. februára o 17,00 hodine v košickom Dome umenia spolu so Zuzanou Smatanovou, Katkou Koščovou, Pavlom Hammelom a Mariánom Čekovským. Výnimočné, pretože napriek hendikepu v sebe dokázali objaviť výnimočné schopnosti - niektoré vidia v tme, ďalšie sa vedia zhovárať rukami, iné sa pohybujú na vozíku alebo si navždy zachovajú čistú detskú dušu.
Tradične aj tento rok deti pripravili viaceré vystúpenia, ktorými chcú predviesť svoje talenty. Tento rok poslucháčov očarí Janka, ktorá síce nemá ruky, ale príroda ju obdarila neskutočne krásnym hlasom. Tóny klavíra rozozneje sluchovo postihnutá klaviristka a z husieľ ich vylúdi aj malý, rovnako postihnutý huslista. V závere koncertu si opäť zaspievajú všetky "výnimočné" deti spolu s profesionálnymi umelcami. Koncert úsmevov povedie moderátor Dodo Fila spolu s dievčatkom, ku ktorému osud nebol až taký štedrý. Ako však zdôraznila spolupracovníčka OZ Usmej sa na mňa Anna Mišinová, koncert je príležitosťou pochopiť, že postihnutie v živote ešte nemusí byť dôvodom na ľútosť.
Záštitu nad podujatím prevzali manželka prezidenta Silvia Gašparovičová a predseda KSK Zdenko Trebuľa. Vstupenky sú v predaji v Mestských informačných centrách v ND DARGOV a OD TESCO na Hlavnej ulici a v pokladni Domu umenia. Kúpou vstupenky za 199 alebo 249 Sk návštevníci podporia detský tábor so špeciálnym vzdelávacím programom pre sluchovo, zrakovo, mentálne a telesne postihnuté deti.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/