(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
VVS a VSE podpísali zmluvu o spolupráci v prospech zákazníka
@ Aktuálne -> Región     Feb 13 2007 - 15:28 GMT
(TASR) - Na skvalitnenie a zjednodušenie služieb zákazníkom, zníženie výrobných nákladov a zvyšovanie efektívnosti je zameraná zmluva o spolupráci, ktorú podpísali dnes v Košiciach zástupcovia Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti (VVS), a. s., a Východoslovenskej energetiky (VSE), a. s.

Využiť synergické efekty vo vybraných oblastiach sa rozhodli dve ekonomicky dominantné spoločnosti východoslovenského regiónu. VSE zamestnáva 1 580 zamestnancov a zásobuje elektrickou energiou 1,6 milióna obyvateľov. VVS má 2 100 zamestnancov, pričom táto rozlohou najväčšia vodárenská spoločnosť na Slovensku vyrába a dodáva pitnú vodu pre približne 900 000 obyvateľov.
Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva VVS Stanislav Hreha očakáva najväčší prínos v zriaďovaní spoločných zákazníckych centier a ich softvérového prepojenia. Obidve spoločnosti si podľa neho budú vymieňať informácie o neplatičoch a čiernych odberateľoch, budovať spoločný register infraštruktúry a znižovať prevádzkové náklady. Ako perspektívne sa ukazuje aj zhodnocovanie kalov a bioplynu z vodného hospodárstva na výrobu elektriny.
"Spoluprácou chceme docieliť predovšetkým zvýšenie kvality smerom k zákazníkovi a zvýšenie efektivity v oblasti energetiky. Spolupracovať budú dve veľké spoločnosti na východnom Slovensku a posilní sa ich regionálny charakter," uviedol generálny riaditeľ a predseda predstavenstva VSE Norbert Schürmann.
Konkrétne oblasti pre kooperáciu našli VVS a VSE aj v poradenských službách, či spoločnej fakturácii a manažmente pohľadávok. Ich podobné regionálne a členenie a marketingová orientácia vytvára priestor na spoluprácu pri servisných zložkách pre všetky zákaznícke segmenty, pri poskytovaní technických služieb a na spoluprácu, týkajúcu sa geografického informačného systému.
Zmluva má zatiaľ rámcový charakter a podrobnejšie ju rozpracujú odborné komisie. Prvé efekty zo spolupráce očakáva Hreha v 2. polroku 2007.
Do spolupráce by chceli energetici a vodári v budúcnosti prizvať aj plynárov a poskytovateľov telekomunikačných služieb.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/