(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Na Latorici, Bodrogu a Tise pretrváva II. stupeň povodňovej aktivity
@ Aktuálne -> Región     Feb 16 2007 - 09:46 GMT
(TASR) - Druhý stupeň povodňovej aktivity pretrváva na východoslovenských riekach Latorica, Bodrog a Tisa, ale aj na prečerpávacích staniciach na Východoslovenskej nížine. Hladina Latorice vo Veľkých Kapušanoch kulminuje od polnoci pri 676 centimetroch. Hladina Bodrogu v Strede nad Bodrogom dosahovala dnes ráno o 6. hodine 758 a Tisa vo Veľkých Trakanoch 574 cm. Obidva vodné toky naďalej pomaly stúpajú.

Vzostup vodných hladín spôsobili výdatnejšie dažďové zrážky v uplynulých dňoch na slovenskom území, ale aj na Ukrajine. "Naplnené sú aj vodné nádrže Zemplínska šírava, z ktorej sme zvýšili vypúšťanie vody na 70 metrov kubických za sekundu a z Domaše na 50 metrov kubických za sekundu," uviedol dnes pre TASR vedúci odboru prevádzky košického závodu Slovenského vodohospodárskeho podniku Ondrej Handzok.
Na ostatných vodných tokoch na východe Slovenska platí ustálený stav vodných hladín. Ïalší vývoj bude závisieť od počasia v nadchádzajúcich dňoch.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/