(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mesto Košice bude v tomto roku hospodáriť so sumou takmer 2,8 mld korún.
@ Aktuálne -> Región     Feb 23 2007 - 14:31 GMT
(TASR) - So sumou takmer 2,8 miliardy korún bude v tomto roku hospodáriť mesto Košice. Po takmer dvojmesačnom rozpočtovom provizóriu schválili dnes poslanci rozpočet na rokovaní Mestského zastupiteľstva (MZ).

"Rozpočet je vyvážený a šitý na mieru príjmov a výdavkov mesta," uviedla hovorkyňa Magistrátu mesta Košice (MMK) Jana Geročová. Informovala, že poslanci neprijali pôvodný rozpočet, ktorý predložil primátor František Knapík. Pri hlasovaní prešiel upravený návrh poslaneckého klubu SDKÚ-DS, KDH a SMK, ktorý vo vybraných kapitolách financie ubral a v niektorých pridal.
Poslanci MZ rozhodli o znížení výdavkov na verejnú správu z 220 na 200 miliónov korún napriek tomu, že mestu pribudla agenda stavebného úradu s jeho personálnym zabezpečením. Poslanci sú toho názoru, že napriek pribúdajúcej agende, je nevyhnutné činnosť MMK racionalizovať a výdavky na verejnú správu znižovať.
Poslanci MZ znížili aj objem financií pre Správu komunikácií Košíc a na zimnú údržbu. Naopak, sedem miliónov korún pridali Mestskému futbalovému klubu, aby mu zabezpečili profesionálne podmienky a rozvoj.
Ako ďalej informovala Geročová, na dlhovú službu vyčlenili v rozpočte 50 miliónov korún. Z pôvodných 2,1 miliardy korún sa dlh mesta podarilo znížiť za posledné roky na súčasných 1,6 miliardy korún.
Po prvý raz sa poslanci košického MZ zaoberali výhľadovo aj rozpočtom na roky 2008 a 2009, kedy sa ráta s príjmami a výdavkami vo výške 2,82 miliardy a vyše 3 miliardy korún.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/