(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Presnú príčinu smrti muža, ktorý mal obavy z otravy ortuťou, potvrdí až pitva
@ Aktuálne -> Región     Feb 27 2007 - 08:59 GMT
(TASR) - Dôchodca z obce Geča v okrese Košice okolie, ktorý mal podľa medializovaných informácií zdravotné problémy pre otravu ortuťou, zomrel na zlyhanie dýchania v dôsledku závažného ochorenia pľúc. Informovala o tom dnes hovorkyňa Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach Jaroslava Oravcová.

"Príčinu jeho smrti však objasní až pitva, ktorú vykonal Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou," dodala.
Ortuť sa do domu 68-ročného dôchodcu dostala cez vetraciu rúru digestora koncom minulého roka, pričom malo ísť o opakovaný pokus. Polícia už vo veci vedie trestné stíhanie, nikoho ale doposiaľ neobvinili.
Dôchodcu pre podozrenie z otravy ortuťou prijali na Klinike pracovného lekárstva a klinickej toxikológie FN LP koncom januára. Ako Oravcová spresnila, nález na žalúdku si však 20. februára vyžiadal jeho preloženie na I. chirurgickú kliniku, kde mal podstúpiť operáciu. Pacient sa jej už nedožil.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/