(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Jakubka z Krompách, ktorý prežil výbuch plynu, prepustili z nemocnice
@ Aktuálne -> Medicína     Mar 05 2007 - 13:43 GMT
(TASR) - Desaťročného Jakubka Ringoša z Krompách, ktorý pri výbuchu plynu v rodinnom dome utrpel 2. februára popáleniny na 30 percentách tela, dnes prepustili z Nemocnice v Košiciach - Šaci do domáceho liečenia.

V priebehu posledného týždňa hospitalizácie na tamojšej Klinike popálenín a rekonštrukčnej chirurgie jeho liečbu zamerali hlavne na rehabilitačné cvičenia. Ako spresnila Denisa Vančíková zo šačianskej nemocnice, tieto cvičenia pomáhajú zabezpečiť primeranú pohyblivosť pacienta a sú prevenciou vzniku nadmerných jaziev. Súčasne pravidelnými preväzmi mu zabezpečovali zhojenie drobných kožných defektov na oboch dolných končatinách.
"V priebehu celej hospitalizácie sa u pacienta nevyskytli závažnejšie komplikácie. V súčasnosti je jeho zdravotný stav stabilizovaný, vyžaduje však pravidelné kontroly a preväzy na chirurgickej ambulancii v mieste bydliska, ako aj na ambulancii našej kliniky," uviedla Vančíková. Po týždni ambulantnej liečby môže Jabub začať chodiť do školy, zdravotne obmedzený bude iba na hodinách telesnej výchovy.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/