(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Predsedovi KSK radí Odborná rada Rómov
@ Aktuálne -> Región     Mar 06 2007 - 12:22 GMT
(TASR) - Odborná rada Rómov je novým poradným orgánom predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Zdenka Trebuľu. Členmi rady sú prevažne Rómovia - odborníci z rôznych oblastí podieľajúci sa na riešení problémov rómskych komunít. KSK sa chce spolu s Prešovským a Banskobystrickým krajom stať lídrom v podpore a rozvoji rómskych komunít aj na európskej úrovni.

Úlohou rady je analyzovať aktuálny stav, na základe ktorého rada prijme odporúčania a navrhne opatrenia pre KSK. "Za jeden z najdôležitejších problémov považujeme nedostatočné vzdelávanie a slabú prípravu na povolanie. Riešením by mohli byť internátne osemročné školy s ukončeným učňovským vzdelaním," uviedol dnes pre TASR jeden z členov Odbornej rady Rómov Dušan Šlosár.
Trinásťčlenná rada v budúcnosti počíta s vytvorením dočasných pracovných skupín zameraných na vzdelávanie, kultúru, mládež, zamestnanosť, zdravotný stav a hygienu či ochranu a dodržiavanie ľudských práv.
Najbližšie stretnutie rady pod vedením koordinátora Tibora Železníka sa na pôde úradu KSK uskutoční začiatkom apríla.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/