(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Územnú školskú radu zriadili pri Košickom samosprávnom kraji
@ Aktuálne -> Región     Mar 07 2007 - 11:55 GMT
(TASR) - Pri tvorbe koncepčných zámerov v odbornom školstve či jeho racionalizácii pomôže okrem iného 11-členná Územná školská rada (ÚŠR), ktorú zriadili pri Košickom samosprávnom kraji (KSK). "Prínos rady vidím predovšetkým v tom, že pre nás bude oporným bodom pri tvorení koncepčných zámerov. Pre zamestnancov škôl by zasa mala byť určitou garanciou, že opatrenia zo strany zriaďovateľa nebudú namierené proti nim. Zasadať bude pravidelne raz štvrťročne, najbližšie v apríli," povedal vedúci odboru školstva KSK Štefan Kandráč.

Ustanovujúce ÚŠR bolo na pôde KSK 1. marca, informovala dnes jeho hovorkyňa Zuzana Bobriková. Za predsedu zvolili riaditeľa Gymnázia v Trebišove Miroslava Repovského.
Členmi ÚŠR sa podľa aktualizovanej legislatívy stali traja zástupcovia riaditeľov škôl, štyria zástupcovia predsedov rád škôl a školských zariadení, dvaja zástupcovia rodičov, jeden zástupca Krajského školského úradu a jeden zástupca KSK. Prevahu majú zástupcovia mimokošických škôl a školských zariadení.
Bobriková spresnila, že ÚŠR sa bude vyjadrovať k aktuálnym otázkam ako je napríklad vyraďovanie alebo zaraďovanie škôl do siete v rámci kraja i k ďalším problémom súvisiacim s pokračujúcou racionalizáciou siete škôl a zariadení, ktorú schválilo Zastupiteľstvo KSK.
Rada môže nahrádzať aj príslušnú školskú radu, ak pri niektorej škole nie je zriadená, alebo je nefunkčná. Stanovisko zaujme aj k ďalším pripravovaným koncepčným zámerom samosprávneho kraja ako je koncepcia odborného školstva, realizácia opatrení z I. etapy racionalizácie a vypracovanie jej II. etapy, či koncepcia rozvoja športu, na ktorej odbor školstva KSK pracuje v tomto roku.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/