(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KSK pomohol školákom z Čiernej nad Tisou.
@ Aktuálne -> Región     Mar 14 2007 - 14:12 GMT
(TASR) - Žiaci druhého stupňa Základnej školy s vyučovacím jazykom slovenským na Školskej ulici v Čiernej nad Tisou v okrese Trebišov už nemusia doplácať na pozastavenie centrálnych dodávok tepla. Košický samosprávny kraj (KSK) vyšiel v ústrety mestu i škole a zareagoval na ich žiadosť o pomoc.

"Urobili sme opatrenia na Strednom odbornom učilišti železničnom, ktorého sme zriaďovateľom. Do jeho priestorov sa provizórne nasťahovali deti zo základnej školy. Učilište má vlastnú kotolňu, nie je odkázané na centrálny zdroj vykurovania. Počas mimoriadnej situácie tak môžeme vyjsť v ústrety aspoň malej skupine obyvateľov Čiernej nad Tisou," informoval vedúci odboru školstva KSK Štefan Kandráč.
Obyvatelia niekoľkých obytných domov v Čiernej nad Tisou, pracovníci mestského úradu, zdravotného strediska, mestskej knižnice a školy ostali od začiatku marca bez dodávok tepla a teplej vody po tom, čo prevádzkovateľ mestskej kotolne, firma Raden, kvôli dlhom vypovedal mestskému bytovému podniku zmluvu. Mesto hľadá východisko zo situácie získaním nového prevádzkovateľa kotolní i vymáhaním pohľadávok od neplatičov. Základná škola uvažuje o zriadení vlastnej kotolne, na ktorú však bude potrebovať finančné krytie.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/