(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Košiciach môžete s narcisom bezplatne navštíviť múzeá a galérie.
@ Aktuálne -> Rôzne     Apr 10 2007 - 14:55 GMT
(TASR) - Už po jedenástykrát zaplavia ulice Košíc a priľahlých oblastí žlté narcisy - symbol boja proti nádorovým ochoreniam.
Deň narcisov sa v piatok 13. apríla v Košiciach opäť ponesie aj v znamení voľného vstupu do piatich múzeí a galérií a po prvýkrát aj do kaštieľa v Budimíre. Podmienkou je živý alebo umelý narcis.

"Dozvedáme sa, že sme jediná iniciatíva kultúrnych inštitúcií, ktoré sa dali dokopy a takýmto spôsobom podporujú túto nádhernú myšlienku. Vychádzame takto v ústrety aj návštevníkom, ktorí by bežne do múzea nevkročili, a keďže už budú mať kvietok narcisu, radi ich pozveme do našich expozícií," uviedla pre TASR Jana Ïuricová zo Slovenského technického múzea (STM) v Košiciach.
Spolu so STM sa do akcie zapojilo Východoslovenské múzeum, Východoslovenská galéria a Múzeum Vojtecha Löfflera.
V minulom roku sa v Košiciach vyzbieralo viac ako 760 tisíc korún, ktoré putovali do bratislavskej centrály Ligy proti rakovine (LPR). Polovica vyzbieraných finančných prostriedkov sa použila pre potreby Východoslovenského onkologického ústavu v Košiciach, pre košickú pobočku LPR a činnosť klubu Viktória, ktorý pomáha onkologicky postihnutým pacientkam v psychosociálnej rovine.
"Uvedomelosť ľudí možno aj vďaka tejto osvete z roka na rok stúpa a do ambulancií sa dostávajú v oveľa včasnejších štádiách zhubných ochorení. V súčasnej dobe tak môžeme mnohým pomôcť," povedala TASR krajská koordinátorka LPR Mária Wagnerová.
Košická pobočka LPR pri organizácii Dňa narcisov už tradične spolupracuje so Spolkom medikov, múzeami a galériami, ktoré v tento deň ako jediné na Slovensku umožňujú dobrovoľným finančným prispievateľom bezplatný vstup do svojich expozícií.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/