(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Jihočeské strašení a východoslovenské strašenie...
@ Kultúra -> Literatúra     Apr 16 2007 - 14:21 GMT
V čom sú si juhočeské a východoslovenské strašidlá podobné a v čom sa líšia? Ako sa prejavovali v minulosti a ukazujú sa i dnes? Odpovede na tieto i iné otázky získate, ak navštívite podujatie s názvom „Jihočeské strašení a východoslovenské strašenie“. Hosťami akcie, ktorú usporadúva České centrum, sú česko-budějovický spisovateľ Hynek Klimek z Jihočeského klubu Obce spisovatelů a košický spisovateľ Slavomír Szabó z Literárnej spoločnosti pravé orechové. Akcia spojená s autorským čítaním sa koná v utorok 17. 4. 2007 so začiatkom o 16.30 h vo Verejnej knižnici Jána Bocatia na Hlavnej 48 v Košiciach. Vstup je zdarma.

Obaja spisovatelia sú známi vyhľadávaním starých povestí, mýtov a legiend. Okrem iného majú dobre zmapované miesta, kde v sa minulosti údajne vyskytovali rôzne mýtické bytosti, prízraky a zjavenia.

Hynek Klimek patrí medzi najvydávanejších českých autorov. Doposiaľ vyšlo jeho osem kníh a je tiež spoluautorom ďalších jedenástich knižných diel. Rovnako je známym scenáristom televíznych dokumentárnych seriálov o záhadných miestach Českej republiky, najmä v oblasti Šumavy.

Slavomír Szabó sa autorsky podpísal na troch knihách, štrnástich rozhlasových poviedkach, je držiteľom viacerých literárnych cien a značnú časť jeho tvorby môžete nájsť na stránkach www.praveorechove.com. Vo svojej tvorbe spracúva staré mýty i skutočné historické príbehy z východu Slovenska.

INFORMAČNÝ SUMÁR:

Názov akcie: Jihočeské strašení a východoslovenské strašenie
Usporiadateľ: České centrum v Košiciach
Hostia: spisovatelia Hynek Klimek (ČR) a Slavomír Szabó (SR)
Miesto konania: Verejná knižnica Jána Bocatia, Hlavná 48, Košice
Dátum a čas: 17. 4. 2007 o 16.30 h


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/