(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košické letisko zaznamenalo v marci 25-% medziročný nárast počtu cestujúcich.
@ Aktuálne -> Doprava     Apr 18 2007 - 12:38 GMT
(TASR) - Takmer 26 000 cestujúcich vybavili v marci na košickom letisku, čo je medziročne nárast o 25 %. Nárast je evidentný predovšetkým na vnútroštátnych linkách, kde sa zvýšil počet prepravených cestujúcich o vyše 42 %, informovala dnes TASR výkonná riaditeľka letiska Marta Horváthová.

V medzinárodnej preprave prešlo letiskom 11 683 pasažierov, čo predstavuje 12-% zvýšenie. Na pravidelných linkách medzi Košicami a Bratislavou ich prepravili v marci takmer 13 800. Za tento mesiac vzrástol aj ukazovateľ pristátí v tonách o 18 % na 10 007 ton a ukazovateľ počtu pohybov o 39 % na 928 letov. Za hodnotené obdobie prepravili cez letisko 33,5 tony nákladu.
Počet prepravených cestujúcich za prvý tohtoročný štvrťrok vzrástol oproti rovnakému obdobiu minulého roka o 22 % na 69 003 cestujúcich. V medzinárodnej doprave poskytli služby vyše 33 000 cestujúcim a takmer 34 880 cestujúcich využilo vnútroštátne letecké spojenia. Pravidelné linky do Bratislavy, Prahy a Viedne využilo 67 548 cestujúcich a na nepravidelných linkách prepravili 378 cestujúcich.
Z košického letiska lieta na pravidelnej linke do Bratislavy letecká spoločnosť SkyEurope Airlines, do Prahy lietajú České Aerolínie a do Viedne Austrian Airlines Group. Od zavedenia letného letového poriadku pribudla v Košiciach ďalšia tzv. obrátková linka z a do Prahy v podvečerných hodinách. Doobedňajšia linka ČSA je posunutá na skorší čas, čo plne vyhovuje vybaveniu cestujúcich v Prahe prestupujúcich na transkontinentálne lety, podotkla Horváthová. Čo sa týka podielu jednotlivých dopravcov na celkovom počte prepravených cestujúcich za tohtoročný marec, na prvom mieste je letecká spoločnosť SkyEurope Airlines, ktorá využíva na svojich linkách výlučne lietadlá typu Boeing 737. Nasledujú České aerolínie a Austrian Airlines, dodala výkonná riaditeľka.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/