(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Hotel Slovan sa už čoskoro „nahodí“ do nového šatu.
@ Aktuálne -> Región     Apr 19 2007 - 15:36 GMT
Jedna z najvýraznejších dominánt Košíc – Interhotel Slovan na Námestí osloboditeľov – už čoskoro zmení svoju tvár. Po uzavretí strategického partnerstva medzi doterajším vlastníkom Júliusom Rezešom a cyperskou spoločnosťou Diamond Hotels Limited (stojí za ňou slovenská finančná skupina J&T, ktorá prostredníctvom spoločnosti Diamond Hotels Slovakia vlastní hotel Crowne Plaza v Bratislave) sa pripravuje jeho rozsiahla rekonštrukcia, ktorá zásadným spôsobom zmení najmä usporiadanie prízemných častí tohto najluxusnejšieho košického hotela.

Aj keď sa pôvodne uvažovalo o tom, že po prestavbe pribudne Slovanu k doterajším štyrom aj piata hviezdička, teraz je už isté, že aj po rekonštrukcii bude zaradený „len“ v štvorhviezdičkovej kategórii. Stane sa však súčasťou renomovanej medzinárodnej hotelovej siete. Jej meno je zatiaľ utajené, známe by malo byť v priebehu dvoch týždňov.

„Hotel Slovan je tradičnou dominantou Košíc a zároveň najlepším hotelom v metropole východného Slovenska. Vhodne preto zapadá do koncepcie skupiny developersky budovať sieť hotelov na najvyššej úrovni,“ zdôraznil predseda predstavenstva spoločnosti J&T Real Estate Peter Korbačka.

Rekonštrukcia za približne 700 miliónov korún by sa mala naplno rozbehnúť o niekoľko týždňov, pravdepodobne už začiatkom alebo v priebehu júna, a trvať bude jeden rok. Počas neho budú všetky hotelové aj obchodné prevádzky pre verejnosť úplne uzavreté. Prestavba zvýši nielen úroveň hotelového zariadenia a ponúkaných služieb, ale nový šat dostane aj exteriér vyše 30-ročného hotela. Na prízemí vynoveného Slovana vznikne na ploche 4 500 štvorcových metrov obchodná pasáž s exkluzívnymi predajňami renomovaných svetových značiek. Tie v Košiciach doteraz chýbali. Vzhľadom na to, že novovzniknuté obchodné priestory by mali rozšíriť terajšiu celkovú plochu hotela, súhlasiť s tým musia ešte mestskí poslanci. Stavať sa bude aj na mieste súčasného malého parkoviska za hotelom, kde vyrastie viacpodlažný moderný parkovací dom s kapacitou 230 miest, ktorý bude okrem hotelových hostí prístupný aj pre širokú verejnosť. V budúcnosti by mal byť napojený na Aupark, ktorý vyrastie na mieste terajšieho parkoviska na Námestí osloboditeľov. Zásadná zmena sa dotkne aj vstupných priestorov do hotela Slovan. Súčasný hlavný vchod sa po skončení rekonštrukcie presunie z Hlavnej na Rooseveltovu ulicu, odkiaľ sa pre zmenu vytratí parkovisko spred pobočky Tatra banky. „Nový“ hotel Slovan by mali opäť slávnostne otvoriť v lete budúceho roku. Okrem súčasných zamestnancov v ňom nájde prácu aj niekoľko desiatok nových pracovníkov.

Marián Gladiš
Vizualizácie: V STUDIO Trenčín


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/