(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Košiciach sa začala Jarná recyklácia odevov.
@ Aktuálne -> Rôzne     Apr 25 2007 - 13:39 GMT
(TASR) - V Košiciach sa v týchto dňoch rozbieha akcia Jarná recyklácia odevov. Hlavným cieľom je odbúrať šatstvo ako odpadovú komoditu a ponúknuť ho sociálne slabším vrstvám na ďalšie použitie. Organizátor občianske združenie (OZ) Bačovská škola uvažuje vyzbierané šatstvo ponúknuť i Rómom z okolitých osád. Na netypickej burze záujemcovia môžu kúpiť šatstvo za symbolický príspevok. "Zvyšok chceme ponúknuť starostom a komunitným organizáciám. Vieme, že existujú rómske osady, v ktorých chodia nahé deti, ale nechceme to robiť len formou charity. Chceme, aby sa vyprovokovali rôzne aktivity či hry pre miestnu komunitu, aby popritom niečo užitočné urobili pre svoje okolie," uviedol pre TASR Štefan Bačo z OZ Bačovská škola.

Jarná recyklácia odevov v priestoroch Malinovského kasární na Moyzesovej ulici v Košiciach potrvá do konca budúceho týždňa. Nepotrebné kusy odevov môžu záujemcovia priniesť denne do 19. hod.
OZ Bačovská škola vzniklo pred šiestimi rokmi. Jeho hlavným poslaním je zachovanie a propagovanie starých remesiel. Deti sa môžu s nimi oboznámiť v niektorom z jeho letných táborov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/