(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Zmeny v tarife MHD v Košiciach pripraví nový manažment dopravného podniku.
@ Aktuálne -> Doprava     Apr 26 2007 - 15:13 GMT
(TASR) - Poslanci košického Mestského zastupiteľstva stiahli dnes z rokovania návrh Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) na zvýšenie cestovného v mestskej hromadnej doprave (MHD) od 1. júla 2007. Predkladateľ návrhu námestník primátora Jozef Filipko svoj návrh na vyradenie bodu z rokovania zdôvodnil tým, že DPMK má od polovice apríla nové vedenie. Zmeny v tarife pripraví preto už nový manažment a budú si vyžadovať ešte "diskusiu a doladenie faktov".

Staré vedenie v návrhu argumentovalo tým, že v Košiciach sa cestovné v MHD na rozdiel od ostatných slovenských miest, neupravovalo od roku 2001. Všetky ekonomické dopady, hlavne DPH a zvyšovanie cien vstupov a energií, znáša DPMK, ktorý stále hospodári so stratou. Vlani to bolo napríklad vyše 20 miliónov Sk. Navyše od roku 2005 už MHD nedostáva dotáciu zo štátneho rozpočtu, ale dotuje ju samospráva.
Cena jednorazového cestovného lístka je v súčasnosti v Košiciach 12 Sk a mesačného predplatného lístka 390 Sk. Návrh predchádzajúceho vedenie DPMK bol zvýšiť tarifu v prvom prípade na 14 Sk a v druhom na 550 Sk pri súčasnom zavedení časovej tarifikácie, kde bude cena jednorazového lístka odstupňovaná podľa reálne precestovaného času.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/