(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Následky veternej smršte v Košiciach a okolí odstránili.
@ Aktuálne -> Región     May 17 2007 - 10:00 GMT
(TASR) - Následky víchrice a búrky, ktorá sa prehnala v utorok večer Košicami a okolím, keď silný nárazový vietor lámal stromy, poškodzoval strechy a zablokoval cesty, sa včera podarilo odstrániť. Spolu s košickými hasičmi boli plne vyťažení aj zamestnanci Správy mestskej zelene.

Podľa operačného dôstojníka OR HaZZ Košice Juraja Horňáka zasahovali hasiči v 15 prípadoch. Ešte dnes popoludní odstraňovali nalomenú tuju, ktorá ohrozovala chodcov na Krosnianskej ulici. Na jednej ulici strom poškodil až štyri vozidlá. Majiteľ jedného z nich z mimoriadnej udalosti skolaboval. Hasiči mu poskytli predlekársku pomoc a zabezpečili jeho odvoz na ošetrenie do nemocnice. Vietor poškodil garáže, veľkoplošné plagáty a na Gemerskej ulici aj kovový stĺp verejného osvetlenia. Veľký spadnutý strom zablokoval cestu v parku na Moyzesovej ulici.
Podľa dispečera Dopravného podniku mesta Košice Júliusa Hajzuka najzávažnejšia situácia na linkách MHD vnikla po páde stromu na trolejové vedenie na Námestí Maratónu mieru, kde na dve hodiny museli odkloniť niekoľko električkových liniek a nahradiť ich autobusmi.
V okrese Košice - okolie zasahovali hasiči popri cestách v Rudníku, Novačanoch a Mokranciach aj v Malej Ide, kde strhlo časť strechy na dome a majiteľovi ju pomohli ukotviť.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/