(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Hrávate hru Carcassonne? Získajte reprezentačný dres a zastupujte Slovensko na Majstrovstvách sveta v ESSENE v roku 2007!
@ Aktuálne -> Šport     May 18 2007 - 09:52 GMT
Carcassonne je jedna z najpopulárnejších moderných spoločenských hier na svete. Za svoju popularitu vďačí najmä unikátnemu a veľmi jednoduchému hernému systému, ktorý umožňuje množstvo taktických možností a ciest k výhre. Príbeh hry je zasadený do stredoveku, jedného z najpríťažlivejších období v histórii. V hre sa buduje variabilný herný plán zo štvorcových kartičiek, vďaka čomu je zakaždým iný. Na ňom hráči obsadzujú typické stredoveké lokality (opevnené mestá, lúky, kláštory a cesty) figúrkami vo svojej farbe a snažia sa ich „zatvoriť“, aby za ne získali body.

Pôvod moderných spoločenských hier

Kolískou moderných stolových hier je Nemecko. Hry sú určené skôr pre dospelých ako pre deti. Náhoda v nich zohráva väčšinou len malú úlohu. Nejde teda o hru typu Človeče..., kde sa hráči síce zabavia, ale víťazstvo je len otázkou náhody. Na druhej strane však nejde ani o šach, kde úspech závisí výlučne iba od schopností hráča.

Majstrovstvá Slovenska v hre Carcassonne

Príďte si vyskúšať túto jednoduchú hru na turnaj, otestovať svoje schopnosti a možno i vyhrať! Turnaj je otvorený pre všetkých priaznivcov hry bez ohľadu na vek a má kvalifikačnú a finálovú časť. Kvalifikačnú časť tvoria tri regionálne turnaje.

Sobota 2. 6. 2007 od 10:00 hod. – Banská Bystrica (ZŠ Okružná 2, priestory YWAM).
Sobota 9. 6. 2007 od 10:00 hod. – Bratislava (CVČ Bratislava Staré Mesto, Štefánikova 35).
Sobota 16. 6. 2007 od 10:00 hod. – Prešov (Študentské centrum Most, Škultétyho 3).

Finálového turnaja 22. septembra 2007 v Bratislave sa zúčastnia najlepší hráči z troch kvalifikačných turnajov.
Na turnaji však nejde len o vecné ceny – absolútny víťaz Majstrovstiev Slovenska postupuje na Majstrovstvá sveta v Essene! Účasť sponzoruje oficiálny distribútor hry Carcassonne.

Hru sa môžete naučiť hrať v kluboch moderných spoločenských hier. Zoznam klubov, hier, predajní a aktuálne informácie o turnaji nájdete na stránke www.spolocenskehry.sk.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/