(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Žiacke súťaže U.S. Steel EKO a SAFETY 2007 vyhodnotili v Košiciach.
@ Aktuálne -> Školstvo     May 18 2007 - 15:03 GMT
(TASR) - Viac ako 180 základných a stredných škôl z východného Slovenska sa zapojilo do súťaží spoločnosti U. S. Steel EKO a SAFETY 2007, ktoré vyhodnotili dnes v Košiciach. Víťazov odmenili a odovzdali im podporné granty na realizáciu ich projektov.

Ekologickú súťaž orientovali na vytváranie kladného vzťahu mladých ľudí k životnému prostrediu. Projekty a vedomostný kvíz boli venované riešeniu otázok týkajúcich sa ochrany prírody, ovzdušia, vôd či zberu a triedeniu odpadov.
V rámci štvrtého ročníka súťaže Kde a ako budeme bývať, určenej pre žiakov základných škôl, vzniklo 15 projektov. Odborná porota z nich vybrala šesť najlepších, ktoré od U. S. Steel Košice získajú prostriedky na realizáciu v celkovej výške 200 000 korún.
Čo sme doteraz nevedeli je názov 2. ročníka vedomostnej súťaže stredných škôl. Do tej sa zapojilo až 105 družstiev z 22 stredných škôl. Porota určila tri najlepšie tímy, ktorým U. S. Steel Košice venuje šeky na zakúpenie vecných darov v celkovej hodnote 45 000 korún.
Koncom minulého roka prezident hutníckej spoločnosti David Lohr vyhlásil aj grantový program V školách bezpečnejšie. Jeho cieľom je zvýšiť bezpečnosť žiakov, študentov a učiteľov v školách Košického a Prešovského kraja formou finančnej podpory projektov vypracovaných školami. Grantový program je súčasťou pokračujúceho projektu Profesionáli konajú bezpečne. Výberová komisia zložená z odborníkov z oblasti školstva, bezpečnosti a hygieny práce, tretieho sektora a vyhlasovateľa programu zo 70 prihlásených projektov vybrala päť najlepších. Na ich realizáciu firma venuje 1 016 450 korún.
V súťažiach uspelo 14 základných a stredných škôl z východného Slovenska, medzi nimi napríklad Detský domov na Uralskej 1 v Košiciach, košické Gymnázium sv. Tomáša Akvinského, Súkromná stredná umelecká škola v Košiciach, prešovská Súkromná stredná odborná škola ELBA, ZŠ v Poproči v okrese Košice-okolie a ďalšie.
Symbolické šeky autorom víťazných projektov odovzdali viceprezidenti U. S. Steel Miroslav Kiraľvarga a Richard Veitch.
TASR o vyhodnotení súťaží informoval hovorca U. S. Steel Ján Bača.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/