(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Košiciach dostali vodiči najviac citrónov popoludní.
@ Aktuálne -> Doprava     May 22 2007 - 09:08 GMT
(TASR) - V krajských a okresných mestách Košického kraja dnes nedisciplinovaným vodičom rozdali najviac citrónov popoludní. Stalo sa tak v rámci siedmeho ročníka celoslovenskej dopravnej a preventívnej akcie Jablko - citrón, ktorú včera dopravní policajti odštartovali v Košickom kraji. Akcia pokračuje aj v utorok, keď budú známe výsledky.

Úlohu dopravných policajtov si dnes vyskúšali aj žiaci štvrtého ročníka zo Základnej školy na Námestí Ladislava Novomeského v Košiciach, ktorí len za jeden a pol hodiny dopoludnia rozdali 19 jabĺk a rovnaký počet citrónov. Situácia sa zhoršila popoludní, kde podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jany Demjanovičovej deti za asistencie dopravných policajtov rozdali za jeden a pol hodiny 21 citrónov pre nedisciplinovaných vodičov a 18 jabĺk za vzorné dodržiavanie predpisov.
Najčastejším prehreškom vodičov aj v siedmom ročníku preventívnej akcie Jablko - citrón ostáva prekročenie maximálnej rýchlosti.
Akcia bude pokračovať aj v utorok v Košickom kraji, ku ktorému sa pridá aj Prešovský.
Cieľom podujatia je atraktívnym spôsobom upriamiť pozornosť širokej verejnosti na problém nerešpektovania dopravných predpisov, predovšetkým na porušovanie maximálnej povolenej rýchlosti. Minulý rok dopravní policajti skontrolovali 3029 vodičov. Jablko dostalo 1824 vodičov a citrón 1205 nedisciplinovaných šoférov. Akciu organizuje Prezídium Policajného zboru a Generali poisťovňa.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/