(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Britská spoločnosť Hi-Technology otvorí prvú zahraničnú pobočku v Košiciach.
@ Aktuálne -> Región     May 22 2007 - 16:00 GMT
(TASR) - Britská spoločnosť Hi-Technology Group otvorí v polovici júla v Košiciach pobočku na priame vstrekovanie plastov Hi-Technology Mouldings Slovakia, s. r. o. Výrobná hala bude prvou pobočkou spoločnosti založenej mimo územia Veľkej Británie.
Anglická spoločnosť sa zameriava na výrobu nízko a stredne sériových špeciálnych súčiastok, montáž a finálne produkty pre námorníctvo, letectvo, medicínu, transport, ochranu a bezpečnosť zdravia a obrany.

Spoločnosť Hi-Technology Group sa rozhodla otvoriť pobočku v Košiciach po dlhom procese hľadania najvhodnejšej lokality v rámci Európy. "Rozhodujúcimi faktormi boli ekonomická stabilita, geografická poloha a dostupnosť vysoko kvalifikovanej pracovnej sily. K rozhodnutiu prispela aj prítomnosť Technickej univerzity v Košiciach, flexibilná spolupráca a podpora Centra ekonomického rozvoja U.S.Steel Košice, Košického samosprávneho kraja, spoločnosti IQ Services, ktorá pomáha pri nábore zamestnancov. Bratislavská spoločnosť Real Estate vyhľadala vhodné priestory pre budúcu výrobnú halu," informoval výrobný riaditeľ skupiny Hi-Technology Group Richard Brown.
Výroba by mala podľa slov Browna poskytnúť viac príležitostí pre mladých vzdelaných ľudí, ktorých by mal prilákať aj plat vo výrobnej sfére od 19 500 do 25 000 Sk. "Stretávame sa už aj s tým, že máme problém nájsť všestranných vzdelaných mladých ľudí. Väčšina z nich odchádza do zahraničia," konštatovala Mária Grochová zo spoločnosti IQ servis, ktorá má na starosti nábor nových zamestnancov.
Sídlom anglického investora sa stane výrobná hala na Južnej triede v Košiciach, kde na začiatku nájde uplatnenie približne 50 ľudí. Perspektívne by mala slovenská pobočka spoločnosti Hi-Technology Group zamestnať do 150 zamestnancov podobne, ako je tomu v materskej krajine.
Slovenská pobočka začne ako prvé produkovať súčiastky pre jachty s autopilotom pre maďarského odberateľa. Podľa slov Browna by sa v blízkej budúcnosti mali v Košiciach začať vyrábať aj pomôcky pre diagnostiku v medicíne určené pre európsky trh.
Hi-Technology Mouldings Slovakia, s. r. o., bola založená v Košiciach 8. marca tohto roka. Ročný obrat materskej spoločnosti vo Veľkej Británii predstavuje 10,5 milióna libier (GBP), v prepočte asi 519,078 milióna SKK. Na Slovensku by britský investor chcel v čo najkratšom čase dosiahnuť ročný obrat 5 miliónov GBP.
(1 GBP = 49,436 SKK)


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/