(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Kráľovná Beatrix sa zúčastnila na vyučovaní v ekoučebni Zelenej školy.
@ Aktuálne -> Región     May 23 2007 - 14:22 GMT
(TASR) - Kráľovná Beatrix sa počas návštevy Košíc oboznámila aj so spôsobom výučby v Zelenej škole v Družstevnej pri Hornáde okres Košice-okolie. V ekoučebni postavenej v záhrade, zariadenej dreveným nábytkom, s drevenou podlahou a otvorenými stenami sa zúčastnila na vyučovacej hodine o liečivých rastlinách. Pri školskom jazierku žiaci kráľovnej predviedli odber a vyšetrenie vzoriek vody.

"Už niekoľko rokov spolupracujeme s občianskym združením Sosna a dosahujeme pozitívne výsledky vo výchove detí. Možno aj preto sa sem prišla pozrieť holandská kráľovná, na ktorú sa deti veľmi tešili. Vopred sme spolu pripravili niekoľko projektov o Holandsku," prezradila pre TASR riaditeľka Zelenej školy Renáta Baníková.
Žiaci obdarovali kráľovnú vlastnoručne zhotovenou keramickou kompozíciou v tvare kvetu na kôre, ktorá predstavuje symbol Zelenej školy, ďalej obrazom z paličkovanej čipky a šamotovou sochou. Návštevu holandskej kráľovnej im už čoskoro bude pripomínať pamätná mramorová tabuľa, ktorú osadia na budove školy už o niekoľko dní.
Základná škola v Družstevnej pri Hornáde v okrese Košice-okolie je držiteľom medzinárodného certifikátu Zelenej školy už od roku 2005, čím sa zaradila v environmentálnych aktivitách do siete ekoškôl (Ecoschools) z celého sveta. Žiakov vedie k úspore elektrickej energie, vody, používaniu bicyklov a k aktívnej ochrane životného prostredia. Do medzinárodného programu EcoSchools je v súčasnosti zapojených vyše päť miliónov žiakov z 31 krajín na troch kontinentoch sveta.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/