(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Dzurinda: Širokorozchodná trať Slovenskom nepovedie.
@ Aktuálne -> Doprava     May 25 2007 - 09:05 GMT
(TASR) - Širokorozchodná trať Slovenskom nepovedie, znie stanovisko SDKÚ-DS. Jej poslanci na čele s predsedom strany Mikulášom Dzurindom včera navštívili prekladiskovú stanicu ŽSR v Čiernej nad Tisou, kde ubezpečili tunajších železničiarov, že o prácu neprídu.

"Širokorozchodná trať Slovenskom nepovedie pre to, lebo je to nezmysel ekonomický a politický. Takáto zamýšľaná eventuálna chimérna investícia by bola evidentne ekonomicky neefektívna. Prinášala by prácu a biznis pre zahraničné firmy, najmä ruské. Realizáciou takejto myšlienky by prišlo o prácu veľmi veľa ľudí," povedal pre TASR Dzurinda.
V prekladiskovej stanici v Čiernej nad Tisou v súčasnosti pracuje 1427 zamestnancov a množstvo spolupracujúcich špedičných spoločností. Prekladisková stanica zamestnáva viac ako tretinu obyvateľov mesta a spolu so železničným uzlom je jedným z najväčších zamestnávateľov regiónu.
"V prípade výstavby širokorozchodnej trate z Košíc do Bratislavy s pokračovaním do Viedne by stratila svoj kľúčový význam, zanikla by a Slovensko by tak prišlo o jednu zo svojich významných logistických výhod," uvádza sa v stanovisku SDKÚ-DS.
Na otázku TASR, či SDKÚ-DS má reálnu politickú podporu na zablokovanie vládnej iniciatívy, Dzurinda odpovedal. "Máme podporu verejnej mienky. To je väčšia sila ako bu-bu-bu Roberta Fica. Zatiaľ je to chiméra na akomsi papieri, hovoria tomu tuším memorandum. Uvidíme, či takáto naozaj nenáležitá myšlienka bude mať pokračovanie. Podľa toho prispôsobíme aj naše prostriedky."


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/