(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Košiciach sa uskutočnil Workshop Zmena postojov zamestnávateľských organizácií - Audit „Rodina a práca“.
@ Aktuálne -> Región     May 29 2007 - 10:23 GMT
Dňa 23. mája 2007 sa v Košiciach uskutočnil posledný zo série troch výukových regionálnych workshopov pod názvom: Zmena postojov zamestnávateľských organizácií - Audit „Rodina a práca“ v rámci projektu „Rodina a práca“ - príprava auditu pre zosúladenie práce, rodiny a podpora rodovej rovnosti, spolufinancovaného Európskym sociálnym fondom.

Za svoj hlavný cieľ si tvorcovia tohto pre Slovensko jedinečného projektu stanovili vytvorenie nástroja pre spoločnosti a podniky na optimalizáciu rodinne orientovanej politiky zamestnanosti. Projekt sa zameriava na vytvorenie systému interného auditu s cieľom zabezpečenia rovnováhy medzi záujmami zamestnávateľov a záujmami zamestnancov. Výsledkom projektu bude vytvorenie inštitucionálneho zabezpečenia a komplexného zastrešenia aktivít auditov „Rodina a práca“ na Slovensku.

Regionálne stretnutia – workshopy boli pripravené v spolupráci s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny. Postupne sa uskutočnili v Žiline, v Poprade a v Košiciach. Vyvrcholením workshopov bude Seminár s medzinárodnou účasťou 21. júna 2007 v Žiline. Workshopy boli určené predovšetkým pre zamestnávateľov v regiónoch, ktorí majú takto možnosť dozvedieť sa viac o audite Rodina a práca, jeho histórii a vývoji, ale predovšetkým o možnostiach, ktoré sa v tejto oblasti otvárajú na Slovensku.
Na košickom workshope vystúpila koordinátorka projektu Ing. Nora Lauková s prednáškou na tému Audit Rodina a práca – skúsenosti zo zahraničia, JUDr. Viera Hanuláková z Ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny s témou Zamestnávatelia ústretoví k rodine – od súťaže k auditu a Ing. Monika Sadloňová – manažérka projektu s témou - Nové trendy v sociálnej politike firiem.
Zamestnávatelia, ktorí sa na workshope zúčastnili, mali možnosť vstúpiť do moderovanej panelovej diskusie a absolvovať individuálne konzultácie týkajúce sa pilotného auditu „Rodina a práca“. Na workshope sa zúčastnili zástupcovia firiem:

Slovenské magnezitové závody ,a.s.
IGET, s.r.o.
Mestské lesy – Košice
Košický samosprávny kraj
Východoslovenské stavebné hmoty, a.s.
Carmeuse Slovakia, s.r.o.
DOMITRI, s.r.o.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/