(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Akcionári VSE odsúhlasili osamostatnenie distribučnej sústavy k 1. júlu.
@ Aktuálne -> Región     May 30 2007 - 14:31 GMT
(TASR) - Mimoriadne valné zhromaždenie spoločnosti Východoslovenská energetika, a. s., (VSE) Košice dnes odsúhlasilo odčlenenie (unbundling) distribučnej sústavy do samostatnej dcérskej spoločnosti. S platnosťou od 1. júla 2007 tak vznikne dcérska spoločnosť Východoslovenská distribučná, a. s. (VSD), ktorej 100-% vlastníkom bude VSE.

"Som rád, že sa nám podarí splniť zákonom stanovený termín odčlenenia distribúcie a obchodu," konštatoval po valnom zhromaždení predseda predstavenstva a generálny riaditeľ VSE Norbert Schürmann.
Unbundling v takej forme, ako ho schválilo MVZ, je výsledkom diskusie oboch akcionárov – koncernu RWE a zástupcov Ministerstva hospodárstva SR, ktoré je vykonávateľom akcionárskych práv. "Je postavený na princípoch zakotvených v privatizačných zmluvách, ako aj na pravidlách, ktoré stanovuje energetická legislatíva na úrovni Európskej únie ako aj SR," povedal Schürmann.
Do spoločnosti VSD prejde približne 90 zamestnancov VSE a celý majetok týkajúci sa distribúcie elektriny. Na novú spoločnosť vydá regulačný úrad aj novú licenciu na poskytovanie distribučných služieb.
Schürmann ubezpečil, že oddelenie distribúcie do samostatnej spoločnosti neovplyvní ceny elektriny pre konečného zákazníka. Unbundling zároveň nebude mať významný vplyv ani na spôsob kontaktu zákazníkov s VSE. Naďalej môžu na vybavenie svojich požiadaviek využiť kontaktné miesta zákazníka, Linku VSE, e-mail alebo písomnú komunikáciu, dodal.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/