(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Väčšina nájomných zmlúv je už podpísaná
@ Aktuálne -> Verejná správa     Sep 23 2002 - 08:49 GMT
(Magistrát mesta Košice: tlačová správa) - Námestník primátora Jozef Filas podpísal väčšiu časť nájomných zmlúv k bytom na Čechovovej ulici. Zostávajúce budú podpísané v priebehu budúceho týždňa v závislosti od toho, ako na Magistrát mesta Košice dostavia zostávajúci vyžrebovaní nájomcovia, ktorí zatiaľ nezareagovali na výzvu mesta.

Obyvatelia nájomných bytov na Čechovovej ulici boli vyžrebovaní na zasadnutí komisie 6. septembra. Do žrebovania sa z pôvodného zoznamu, v ktorom bolo 463 žiadateľov, dostalo 65 záujemcov, ktorí splnili podmienky mesta Košice a smernice ministerstva výstavby, ktoré poskytlo dotáciu a dlhodobý úver. Dôležitou podmienkou bolo, že záujemcovia museli mať príjem minimálne na úrovni 1,75-násobku životného minima a nesmeli mať príjem vyšší ako trojnásobok životného minima. V Košiciach museli mať trvalý pobyt minimálne päť rokov. Nájomníci sa do nových bytov môžu hneď sťahovať, pretože byty boli skolaudované ešte v auguste.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/