(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Tenis: Čech Jiří Novák jednotkou na turnaji Steelers Cup v Košiciach.
@ Aktuálne -> Šport     Jun 06 2007 - 15:00 GMT
(TASR) - Malé jubileum, piate výročie, má pred sebou mužský tenisový turnaj challengerovej série Steelers Cup na antukových dvorcoch areálu Anička v Košiciach. Po víkendovej kvalifikácii 9.-10. júna za účasti 32 hráčov štyria najlepší postúpia do hlavnej súťaže, ktorú rozohrajú úvodným kolom 11. júna. Turnaj vyvrcholí 16. júna finálovými duelmi.

Ako informoval na stredajšej tlačovej konferencii v Košiciach technický riaditeľ turnaja Branislav Stankovič, podujatie bude naposledy s dotáciou 25 tisíc dolárov, lebo od nasledujúceho roku to musí byť minimálne o 10 tisíc viac. Tohtoročný víťaz dvojhry získa prémiu 3050 eur a 50 bodov do rebríčka ATP, pár vo štvrorhre 1350 eur.
Podľa aktuálneho akceptačného listu tenistov pre hlavný turnaj je v ňom až osem hráčov, ktorí už boli vo svetovej stovke. Jednotkou v Košiacich má byť 32-ročný Jiří Novák, jeden z najlepších českých tenistov posledných rokov, lúčiaci sa s aktívnou činnosťou. Spolu s ním pricestuje aj momentálny najlepší český junior, jeho zverenec Dušan Lojda. Dostane od organizátorov voľnú kartu podobne ako juniorská slovenská i svetová jednotka Martin Kližan. Ďalšie voľné karty pridelili slovenským nádejám Miloslavovi Mečířovi ml. a Martinovi Durdíkovi. Prvé dva dni sa hrá od 11.00 h, štvrťfinále a semifinále (14. a 15. júna) od 13.00 a finále dvojhry a štvorhry 16. júna od 14.00 h.
Veľkým ťahákom pre milovníkov tenisu však bude už nedeľa 10. júna. "Od 14.00 sa na Aničke uskutoční exibícia Dominika Hrbatého s Karolom Kučerom, potom príde k slovu novinka na Slovensku: dražba záujemcov zahrať si s nimi exhibične štvorhru na tri symolické gemy. Šancu má ten, kto ponúkne najviac. Podobne je to aj s dražením tenisovej rakety svetovej štvorky Novaka Djokoviča, ktorého trénuje Marián Vajda. Na exhibíciu i na turnaj sme určili symbolické vstupné a výťažok z týchto aktivít venujeme ako náš príspevok na nákup dializačného prístroja pre Detskú faklutnú nemocnicu v Košiciach. Nezabudli sme ani na deti z okolitých destských domovov, ktorým tiež finančne pomôžeme," vyzdvihol charitatívnu aktivitu organizátorov tenisového turnaja Branislav Stankovič.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/