(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Tenis:Steelers cup na Aničke s prekvapeniami, ale organizátori sú spokojní.
@ Aktuálne -> Šport     Jun 13 2007 - 13:30 GMT
(TASR) - Bez rušivých momentov, k plnej spokojnosti organizátorov sa zatiaľ odvíja 5. ročník medzinárodného challengerového tenisového turnaja Steelers Cup na dvoroch košickej Aničky. V stredu pokračoval zápasmi tretieho hracieho dňa. Z osmičky nasadených neprešli sitom prvého kola až piati tenisti vrátane jednotky Čecha Jiřího Nováka, naopak potešil postup Slovákov Martina Kližana a Pavla Červenáka do 2. kola.

"Doterajší priebeh turnaja potvrdil, že sa do Košíc opäť zišla naozaj kvalitná konkurencia. Diváci majú možnosť sledovať výborné zápasy, no špička v tomto športe je široká, a preto niet ani núdze o prekvapenia. Konkurencia aj medzi challengerovými turnajmi je veľká, hráči si vyberajú, preto aj my sa snažíme každým rokom jeho úroveň zlepšovať po športovej i spoločenskej stránke. Dosť tu hrajú rolu aj osobné kontakty a trúfam si povedať, že košický tromfne urovňou aj niektoré viac dotovanejšie. Sme radi, že porozumenie našla aj charitatívna akcia- zbierka na zakúpenie dializačného prístroja pre Detskú faklutnú nemocnicu v Košiciach. Zatiaľ je na účte 65 tisíc SK, ďalšie prostriedky prichádzajú priebežne aj vďaka symbolickému vstupnému, konečnú čiastku sa dozvieme počas sobotňajšeiho finále za prítomnosti notára," zhrnul svoje hodnotenie technický riaditeľ turnaja Branislav Stankovič na stredajšej tlačovej konferencii.
Deti odkázané na dializačný prístroj v stredu predpoludním navštívil aj olympijský víťaz, riaditeľ košického turnaja Miloš Mečíř. "Prial by som si, aby sme im pomohli čo najväčšou sumou, lebo naozaj to potrebujú. Prispieť stále môžu samotní návštevníci turnaja, ktorý má naozaj rok čo rok vyššiu kvalitu. Priznám sa, že ma trochu prekvapili vyradenia nasedených hráčov, najmä Čechov Nováka, Ulihracha i Franúza Ascioneho. Naopak som veľmi rád, že ďalej prešli Červenák a Kližan. Prvý z nich je veľký bojovník, zvládol I. kolo, čo mu určite dodá odvahu pred súbojom so Španielom Genaro-Martinezom. Prakticky od zápasu k zápasu sa neustále zlepšuje ešte stále junior Kližan, čo je príjemné zistenie, lebo je i v úzkom sledovaní na daviscup. Nastúpi však proti Talianovi Azzarovi, ktorého by som spolu s jeho krajanom Cipollom tiež zaradil medzi príjemné prekvapenia tohto turnaja."


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/