(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Výstavba košického Auparku napreduje, najzávažnejším problémom je doprava.
@ Aktuálne -> Región     Jun 15 2007 - 09:02 GMT
(TASR) - Spoločnosť HB Reavis Group, a. s., Bratislava, developer výstavby najväčšieho spoločensko - obchodného centra v Košiciach, má už za sebou rokovania s dotknutými podnikmi, ktoré budú zabezpečovať inžinierske siete. Ako na včerajšom stretnutí s primátorom mesta Františkom Knapíkom potvrdil projektový manažér HB Reavis Richard Vilkus, zatiaľ sa nevyskytli žiadne problémy a z tejto stránky je stavba pripravená. Najzávažnejším problémom je však vyriešenie dopravy v okolí novostavby.

Aupark bude stáť v centre mesta v časti, ktorá tvorí jeden z najzaťaženejších dopravných uzlov mesta a preto je nutné vyriešiť otázku budúceho bezkolízneho dopravného systému v danom úseku. Na Magistráte mesta Košice sa preto vytvorí pracovná skupina, ktorá bude spolupracovať s HB Reavis Group. "Zložitosť riešenia celého priestoru sa bude týkať aj okolitých stavieb, preto je nutné všetky práce koordinovať spoločne a pripraviť globálne riešenie," vysvetlil Vilkus.
Ako ďalej dodal koordinátor projektov spoločnosti HB Reavis Group Ivan Chrenko, "dopravné problémy spôsobené pribúdajúcim množstvom áut nevyriešili ani najväčšie metropoly sveta. Pri súčasnej urbanizácii je to nemožné. Košice boli projektované na menší pohyb áut a ich rozšírenie v okolitej zástavbe budov na Štúrovej ulici je ťažko predstaviteľné. V tomto prípade teritoriálne možnosti zaostávajú za automobilovými."
Na stretnutí bolo predložených niekoľko variantov riešenia Štúrovej ulice v dotknutom úseku. V súčasnosti sa spracúva dokumentácia na územné rozhodnutie, ktorá obsahuje regulatívy a podmienky na osadenie stavby.
Popredný slovenský developer, spoločnosť HB Reavis Group vstúpila na realitný trh v roku 1993. V tomto roku dokončí svoj 10. komerčný projekt - Logistické centrum, Svätý Jur pri Bratislave. Skupina sa ako developer podpísala pod špičkové projekty v hlavnom meste SR, ako sú nákupno-spoločenské centrum Aupark, Apollo Business Center I a CBC I-II.
V investičnom pláne, ktorý len na Slovensku a v Česku predstavuje 1,5 miliardy EUR, dominujú multifunkčné Twin City a najväčší kancelársky komplex v strednej a východnej Európe - Apollo Business Center II.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/