(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Aupark začnú stavať v Košiciach na budúci rok, problematické je riešenie dopravy.
@ Aktuálne -> Región     Jun 25 2007 - 14:40 GMT
(TASR) - Investičné náklady viac ako 2 miliardy Sk si vyžiada výstavba polyfunkčného centra Aupark v Košiciach. Bratislavská developerská spoločnosť HB Reavis Group ho začne stavať na budúci rok a stavba potrvá dva roky.

Výstavbu Auparku schválili poslanci Mestského zastupiteľstva v októbri 2006. Podľa dnešnej informácie hovorkyne Magistrátu mesta Košice (MMK) Jany Geročovej prípravy na výstavbu sú už v plnom príde, pričom ako najzložitejší problém sa javí riešenie bezkolíznej dopravy. Aupark totiž bude stáť v centre mesta na časti plochy terajšieho Námestia osloboditeľov. Toto námestie a priľahlá Štúrova ulica je jedným z najzaťaženejších dopravných uzlov Košíc. Ako informovala Geročová, na MMK preto vytvoria pracovnú skupinu, ktorá bude spolupracovať s HB Reavis Group.
Na nedávnom stretnutí manažérov projektu s vedením mesta a primátorom Františkom Knapíkom predložili niekoľko variantov riešenia Štúrovej ulice v dotknutom úseku. V súčasnosti sa spracúva dokumentácia na územné rozhodnutie, ktorá obsahuje regulatívy a podmienky na osadenie stavby. Vytvorením pracovnej skupiny z odborníkov z MMK sa spolupráca so spoločnosťou zintenzívni a Aupark začne nadobúdať v Košiciach reálnu podobu, dodala Geročová. Jednou z limitujúcich podmienok je podľa nej aj obsadenie zatiaľ voľného miesta hlavného architekta mesta Košice.
Lukratívny pozemok v centre na okraji historickej pešej zóny s výmerou 10 000 m2 predalo mesto spoločnosti HB Reavis Group v roku 2004 za 32 miliónov Sk. Do dopravného riešenia, ktoré vyvoláva najviac otáznikov, sa investor zatiaľ zaviazal investovať 100 miliónov Sk. Podľa niektorých odborníkov si bezkolízne riešenie vyžiada až 700 miliónov Sk.
Podľa projektového manažéra HB Reavis Group Richarda Vilkusa by mohli Košičania nakupovať v Auparku na Vianoce 2010.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/