(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Na košickom letisku nocovalo viac ako 180 cestujúcich.
@ Aktuálne -> Doprava     Jul 25 2007 - 15:32 GMT
(TASR) - Letiskom Košice prešlo v utorok 3533 cestujúcich, čo je druhý najvyšší počet pasažierov za jeden deň v tejto letnej sezóne. Najrušnejším dňom na tomto letisku bol doteraz 13. júl s viac ako 3700 vybavenými cestujúcimi.

Na košickom letisku bolo rušno aj v noci, kedy lietadlo tuniskej leteckej spoločnosti Nouvelair s odletom o 21.00 h do Monastiru malo meškanie.
"Po pristátí lietadla bola zistená technická porucha, preto kapitán lietadla rozhodol, že nevykoná spiatočný let do Monastiru. Službukonajúci letiskový dispečer po viacerých telefonických urgenciách na operačné pracovisko leteckej spoločnosti Nouverair dostal nepravdivé informácie o prílete náhradného lietadla," informovala Marta Horváthová, zástupkyňa výkonného riaditeľa pre prevádzku a bezpečnosť letiska Košice.
Pravdivá informácia o pristátí náhradného lietadla prišla z tuniskej leteckej spoločnosti až pred šiestou hodinou ráno. Meškanie lietadla spôsobilo nespokojnosť viac ako 180 cestujúcich, ktorí boli v noci na letisku. "Letisko vzhľadom na informácie, ktoré malo k dispozícii, poskytlo všetkým cestujúcim prvé občerstvenie - sendvič, keks a džús o 23.00 h, neskôr boli podané nápoje, medzi treťou a štvrtou hodinou nadránom všetkým cestujúcim podali teplé jedlo. Predpokladáme, že sťažnosti na tento let budú pokračovať, pretože náhradné lietadlo nemalo na palube catering pre cestujúcich. Tento problém však budú musieť riešiť cestovné kancelárie, ktoré majú podpísanú dohodu s dopravcom," dodala Horváthová.
Náhradné lietadlo tuniskej leteckej spoločnosti odletelo z košického letiska krátko po ôsmej hodine ráno.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/