(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Americký výrobca autobusov chce investovať v Košiciach.
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Jul 31 2007 - 12:53 GMT
(TASR) - Mesto Košice, Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) a americký výrobca autobusov spoločnosť Blue Bird by mali na budúci týždeň podpísať memorandum - dohodu o budúcej zmluve. Americký investor má záujem montovať autobusy prispôsobené slovenským technickým normám práve v Košiciach.

"Memorandum momentálne prechádza pripomienkovým konaním všetkých orgánov mesta. Bude základom pre vytvorenie zmluvy o budúcej zmluve, z ktorej neskôr vyplynie spoločenská zmluva. V memorande bude potvrdená dobrá vôľa mesta a DPMK spolupracovať s americkou spoločnosťou," povedala dnes pre TASR hovorkyňa magistrátu mesta Košice Jana Geročová.
Na otázku TASR, či pôjde o výrobu autobusov spoločnosti Blue Bird, Geročová potvrdila, že v Košiciach by sa mali montovať autobusy tejto americkej spoločnosti homologizované na slovenské pomery.
Materiál o príchode amerického investora bude predmetom najbližšieho rokovania mestského zastupiteľstva, ktoré bude 30. augusta. Po tomto termíne bude možné pripraviť konkrétnu zmluvu. Termín začatia výroby autobusov v Košiciach zatiaľ nie je známy.
Blue Bird Corporation je severoamerická spoločnosť patriaca medzi svetových lídrov vo výrobe autobusov. Ročne vyprodukuje niekoľko tisíc rôznych druhov autobusov. Vznikla v roku 1927 a zamestnáva okolo 1 800 zamestnancov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/