(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Správa a údržba ciest KSK má 10 nových sypačov.
@ Aktuálne -> Región     Aug 06 2007 - 13:36 GMT
(TASR) - Vozidlový park Správy a údržby ciest (SÚC) Košického samosprávneho kraja (KSK) sa rozšíril o 10 nových sypačov v hodnote viac ako 55 miliónov Sk. Dodávateľom je víťaz verejnej súťaže DaimlerChrysler Automotive Slovakia, s. r. o., Bratislava.

"Investícia je v súlade s naším zámerom výrazne zlepšiť opravy a stav ciest 2. a 3. triedy v rámci Košického samosprávneho kraja. Očakávame, že vďaka novému vozidlovému parku dôjde k zlepšeniu údržby našich komunikácií," povedal predseda KSK Zdenko Trebuľa. Vozidlá budú využívať v každom stredisku správy a údržby ciest KSK.
Sypače s predným a zadným posypom materiálu a soľanky na podvozku Mercedes Benz Actros 1836 AK sú určené predovšetkým na zimnú údržbu ciest. Podľa zmluvy sú dodané podvozky s nadstavbou sypačov Kobit, typ SK-6-H, prednou snehovou radlicou Kobit, typ RSK T-3500 a trojstranné vyklápacie ložné plochy typ S-12.
"Finančné prostriedky na nákup vozidiel poskytla z úverových zdrojov Európska investičná banka (EIB). Ide o prvú tranžu z úveru v celkovej výške 1,4 miliardy Sk, ktorú bude z prostriedkov EIB čerpať KSK," uviedla hovorkyňa Úradu KSK Soňa Jakešová.
Ako ďalej dodala, vynovenie vozidlového parku zlepší priemerný vek dosiaľ používaných dopravných prostriedkov a mechanizácie, ktorý je 20,4 roka. "Cestári používali na zimnú údržbu komunikácií najmä 83 vozidiel Škoda 706 a Tatra. Nákup novej dopravnej techniky je od vzniku Správy a údržby ciest KSK od januára 2004 najväčšou investičnou akciou," doplnila Jakešová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/