(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Šk.rok07/08: V Košiciach predĺžia žiacky spoj z Perína do Šace.
@ Aktuálne -> Doprava     Aug 20 2007 - 10:02 GMT
(TASR) - Výrazne zmeny vo vedení prímestskej autobusovej dopravy v Košiciach, Rožňave a v Spišskej Novej Vsi od septembra nenastanú. Jedinou zmenou bude predĺženie žiackeho spoja z Perína do Šace.

Žiaci a študenti si pre uplatnenie zľavneného cestovného lístka na prímestských autobusových linkách musia zriadiť čipovú kartu. "Žiak si v našej pobočke zakúpi tlačivo, vyplní ho, dá ho potvrdiť v škole na daný školský rok a pripojí k nemu aktuálnu fotografiu s predchádzajúcou čipovou kartou, ak už bol vlastníkom takéhoto cestovného lístka. Ak nie, pracovníčka mu za poplatok 150 korún vystaví kartu na počkanie," v stručnosti popisuje Eva Čermáková zo spoločnosti Eurobus postup, ktorý budú musieť žiaci, prípadne ich rodičia absolvovať v prvé dni školského roka.
"Študenti, držitelia ISIC kariet, ktoré vydáva príslušná vysoká škola, si musia platnosť predĺžiť pri zápise do ďalšieho ročníka na univerzitnom termináli. Nestačí, že študentovi dá pracovníčka na študijnom oddelení prolongačnú známku na aktuálny akademický rok. Ak držiteľ ISIC karty túto zľavu nebude mať predĺženú na príslušnom termináli, študentovi nebude uznané zľavnené cestovné," upozornila Čermáková na najčastejšiu chybu cestujúcich z radov študentov.
Najlacnejší, týždenný obojsmerný lístok stojí od 38 korún, za mesačník žiak alebo študent zaplatí 152 korún. Najdrahšie študentské cestovné na vzdialenosť od 91 do 100 kilometrov stojí týždenne pre obe smery 608 Sk a mesačný obojsmerný lístok stojí 2432 korún.
Platnú čipovú kartu či študentský preukaz ISIC akceptuje aj Dopravný podnik mesta Košice, Eurobus a ostatní dopravcovia, ktorí vstúpili do jednotného systému rozúčtovania tržieb, do tzv. systému EMBASE. Od jeho založenia 1. februára 2005 v Košiciach do EMBASE patria všetky podniky Slovenskej autobusovej dopravy v Prešovskom a Košickom kraji, štyri univerzity a dva dopravné podniky. Zľavnené cestovné si môžu žiaci a študenti v Košiciach vybaviť aj cez víkend do 14. hodiny


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/