(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Hromadné prepúšťanie ohlásil Dopravný podnik mesta Košice.
@ Aktuálne -> Doprava     Sep 04 2007 - 12:24 GMT
(TASR) - Hromadné prepúšťanie ohlásil Dopravný podnik mesta Košice (DPMK), a. s. V čase od augusta do decembra tohto roku sa dotkne 85 zamestnancov.

DPMK už prepúšťal z organizačných dôvodov aj máji, júni i júli, ale hromadné prepúšťanie doposiaľ nerealizoval, uviedol dnes pre TASR generálny riaditeľ Michal Tkáč. Spresnil, že príčinou prepúšťania je nevyhovujúca finančná situácia spoločnosti a zefektívnenie pracovného procesu. "Prehodnotili sme potrebu ľudskej práce, skumulovali jednotlivé činnosti, a tak bolo možné znížiť počet zamestnancov," povedal Tkáč.
Najväčší počet prepúšťaných zamestnancov DPMK sú údržbári z úseku dopravy a techniky. Sú rôznej vekovej štruktúry, sú medzi nimi aj zamestnanci v dôchodkovom veku i ľudia blízko dôchodku. Všetci dostanú odstupné podľa Zákonníka práce a kolektívnej zmluvy. Náklady na prepúšťanie Tkáč nešpecifikoval. Podľa neho sa však finančný efekt z tohto kroku prejaví v úspore mzdových nákladov až na budúci rok.
V súčasnosti má DPMK 1 118 zamestnancov, toho je 505 vodičov. Podľa Tkáča ich majú nedostatok, pričom chýba približne 20 vodičov autobusov a trolejbusov.
"Sústavne prijímame uchádzačov o prácu vodiča autobusu a trolejbusu. Nie každý uchádzač však spĺňa kritériá pre výkon tohto zamestnania a mnohí po oboznámení sa s náročnosťou tejto práce odchádzajú. Najviac by zrejme vodičov motivovalo výhodné finančné ocenenie ich práce," dodal Tkáč.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/