(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Na Hornáde a Toryse vyhlásili prvý stupeň povodňovej aktivity.
@ Aktuálne -> Región     Sep 07 2007 - 11:03 GMT
(TASR) - Prvý stupeň povodňovej aktivity zaznamenali vodohospodári na východe Slovenska na rieke Hornád v Kysaku a na Toryse v Košických Olšanoch.

V povodí Bodrogu sú hladiny väčších vodných tokov vo Východoslovenskej nížine napriek výdatnejším zrážkam v uplynulých dňoch hlboko pod prvým stupňom povodňovej aktivity.
Na všetkých vodných tokoch v povodí Hornádu evidujú mierny pokles vodných hladín. Mierny vzostup zaznamenali na Latorici a na Bodrogu. Aj tieto toky sú hlboko pod prvým stupňom povodňovej aktivity.
"Ďalší vývoj bude závisieť od počasia. Keďže hydrometeorológovia nepredpovedajú výdatnejšie zrážky, neočakávame počas nadchádzajúcich dní výrazný vzostup vodných tokov," povedal dnes TASR Viliam Vološ z košického závodu Slovenského vodohospodárskeho podniku.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/