(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
O kríze čítania diskutovali knihovníci na seminári v Košiciach.
@ Aktuálne -> Región     Sep 13 2007 - 09:11 GMT
(TASR) - Kríze čítania bol venovaný dvojdňový celoslovenský seminár knihovníkov, ktorý sa včera skončil v košickej Verejnej knižnici Jána Bocatia.

Lektori Etela Farkašová a Ladislav Šimon informovali účastníkov o problematike poznávacích a etických aspektov literatúry a príčinách čítania bestsellerov. O čítaní a literatúre besedovali s účastníkmi spisovatelia Radovan Brenkus a Silvester Lavrík. Podľa ich vlastných skúseností to s krízou čítania nie je až také zlé a "čitateľ ako druh ešte nevyhynul".
Odzneli aj informácie o svetovom kongrese čítania a ďalších aktivitách na podporu čítania. Pri tejto príležitosti knižnica uviedla do života knihu Tisíc dobrých kníh, ktorú pokrstili čajom. Publikácia, spracovaná cez príbehy o knihách, je výsledkom päťročného úsilia kolektívu autorov ako pomôcka nielen pre knihovníkov, ale aj pre čitateľov, ktorí často nevedia, po akej knihe siahnuť.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/