(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Po košických hradbách s Milanom Kolcunom.
@ Aktuálne -> Rôzne     Sep 19 2007 - 12:35 GMT
Košičania boli v minulosti dobre chránení. Postupom času až trojito. Toľko hradobných múrov obkolesovalo mesto. Aj keď nepriateľ občas Košice ostreľoval, dovnútra sa nikdy nedostal. Najstarší a najširší múr má už vyše 700 rokov a na niektorých miestach vieme jeho zvyšky objaviť aj dnes.

Kadiaľ viedli hradby, kde boli mestské brány či vodná priekopa, to môžete spoznať na najbližšej Potulke mestom Košice. Pretože hradobné múry boli dlhé, prejdime si túto trasu na bicykli, kolieskových korčuliach, kolobežke alebo aj behom. Veď 22. septembra je Svetový deň bez áut.

Potulky (p)o košických hradbách sa začínajú v sobotu 22. septembra o 13:30, 15:00 a 16:30 pred Vedeckou knižnicou. Z bicykla sprevádza Milan Kolcun. Maďarský turnus so Zoltánom Balassom sa začína o 14:00.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/