(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Medzi Prešovom a Košicami vyrastá nový priemyselný park.
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Oct 01 2007 - 09:42 GMT
(TASR) - Medzi Prešovom a Košicami v katastri obce Drienov vyrastá nový priemyselný park. Pri dvojzmennej prevádzke by v ňom malo nájsť uplatnenie takmer 350 nových pracovníkov. Vlastníkom takmer 800 miliónovej investície bez technológií je bratislavská developerská spoločnosť Raton.

K projektu je vypracovaná štúdia funkčného využitia územia bývalého poľnohospodárskeho dvora o rozlohe 10,24 ha. "V štúdii sa ráta s výstavbou 2 výrobných hál, logistickej haly a administratívnej budovy. Na pozemku je časť inžinierskych sietí, časť bude potrebné dobudovať podľa požiadaviek investorov. V súčasnosti už dva týždne prebiehajú búracie práce pri odstraňovaní starých budov poľnohospodárskeho dvora," informoval o aktuálnom stave na novovznikajúcom priemyselnom parku v Drienove obchodný riaditeľ spoločnosti Raton, Martin Pastir.
Ako ďalej doplnil, pozemky sú vysporiadané a v súčasnosti sa realizuje inžiniering k územnému konaniu a spracovávajú sa podklady pre EIA. "Priemyselný park by mal vytvoriť cca 184 pracovných miest pri jednozmennej prevádzke a cca 320 - 350 miest pri dvojzmennej prevádzke. Záujemcov je viacero, ale zatiaľ nie je konkrétny investor, s ktorým by bola podpísaná zmluva o nájme alebo kúpno-predajná zmluva," dodal Pastir.
Veľkou výhodou priemyselného parku v Drienove je podľa Pastira veľmi dobré napojenie na diaľnicu, ktorá je vzdialená iba 4 km.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/