(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KISS TANNE ISTVÁN – FOTOGRAFIE.
@ Kultúra -> Výstavy     Oct 01 2007 - 10:26 GMT
Krajské osvetové stredisko v Košiciach pripravilo v priestoroch Galérie KOS na Hviezdoslavovej 7 opäť jednu zo zaujímavých výstav. Tento raz si priaznivci umeleckej fotografie budú môcť od 3. októbra pozrieť výstavu fotografa KISS TANNE ISTVÁNA z Miškolca pod názvom Fotografie.

Autor sa narodil v roku 1953 v Miškolci. Fotografovaniu sa venuje od svojich dvadsiatich rokov. Zo začiatku si fotografie zhotovoval sám, pretože bol presvedčený, že takáto činnosť a experimentovanie rozširujú obzor a kreativitu fotografa. Neskôr sa stal členom Fotoklubu v Miškolci. Z titulu svojej profesie strávil 15 rokov mimo bydliska v cudzích mestách a krajinách. Fotoaparát mu bol jeho stálym spoločníkom na cestách a vždy, keď to bolo možné, fotografoval.
V roku 1984 získal titul lektora v oblasti fotografie. Po udelení rôznych ocenení na súťažiach začal uvažovať aj o vlastnej výstave. Prvá sa otvorila v roku 1987, za ňou nasledovali ďalšie dve.
Autor sa od roku 2002 venuje aj digitálnej fotografii, o ktorej hovorí : „Fotografovanie s digitálnym fotoaparátom poskytuje neobmedzené možnosti, kde technická dokonalosť je samozrejmosťou a je len na fotografovi ako ich využije. Digitál zmenil a oživil spôsob sebarealizácie a pohľad na danú problematiku pri vytváraní a spracovávaní nových záberov. Som okúzlený touto novou technikou, naďalej experimentujem a neustále sa zdokonaľujem.“
KISS TANNE ISTVÁN patrí medzi tých fotografov, ktorých inšpirujú rôzne veci a témy. „Poslanie a vyžarovanie niektorých fotografií nie je možné preložiť do žiadnej reči. Keď sa o to pokúsime, ocitneme sa na slepej koľaji. Na pochopenie obrazov často nestačí iba fyzický pohľad, niekedy je dôležitejší ten duchovný. Śkála pocitov a emócii, ktoré v nás môžu fotografie vyvolať je nekonečne dlhá. Obrazy napomáhajú k sebapoznaniu tak autora ako aj diváka“ zamýšľa sa autor.
Autorskú výstavu fotografií si budú môcť záujemcovia pozrieť do 31.10. 2007.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/