(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mesto podpísalo dohodu so spoločnosťou VEROS o verejnom osvetlení.
@ Aktuálne -> Rôzne     Oct 02 2007 - 09:02 GMT
(TASR) - Ročnú úsporu 6 miliónov Sk v platbách za verejné osvetlenie prinesie okrem iného mestu Košice dohoda o urovnaní vzájomných vzťahov a záväzkov, ktorú v týchto dňoch podpísalo mesto s dodávateľskou spoločnosťou VEROS.

Dohoda má podobu dodatku k pôvodnej zmluve z roku 2002 a znamená zároveň aj úsporu ďalších 15 miliónov Sk z dlhu mesta VEROS-u. Obe strany sa totiž dohodli, že z dlhovaných 54 miliónov Sk samospráva uhradí 39 miliónov a mesto zároveň ukončí dlhodobé súdne spory s VEROS-om, týkajúce sa nezrovnalostí pri fakturácii za služby vo verejnom osvetlení.
"Dohoda znamená, že mesto Košice bude mať počas nasledujúcich 10 rokov jej platnosti funkčné a kvalitné osvetlenie," uviedol dnes na tlačovej konferencii námestník košického primátora Jozef Filipko. Dodal, že obe strany zároveň jasne formulovali predmet plnenia zmluvy, spôsob určovania ceny a dohodli sa na dlhodobej koncepcii obnovy a prevádzky verejného osvetlenia v Košiciach.
Nový spôsob výpočtu ceny je v tom, že mesto bude platiť paušálnu ročnú čiastku za údržbu a opravy verejného osvetlenia 39 miliónov Sk a k tomu elektrinu v skutočnej výške (predpokladá sa približne 34 miliónov Sk). Spoločnosť VEROS spracovala nanovo koncepciu obnovy a údržby verejného osvetlenia a mesto každý mesiac dostane informáciu o jej priebežnom plnení.
Úspešne ukončiť rokovania medzi mestom Košice a spoločnosťou VEROS pomohlo aj zjednodušenie vlastníckych štruktúr spoločnosti Elektrovod-Osvetlenie, majiteľa spoločnosti VEROS. K 29. augustu zvýšila skupina Eltodo svoj podiel v spoločnosti Elektrovod-Osvetlenie z 50 na 100 %, keď spoločnosť Eltodo-Citelum odkúpila podiel vo VEROS-e od spoločnosti Elektrovod Holding. Elektrovod-Osvetlenie premenovali zároveň na Eltodo-Osvetlenie.
Ako informoval nový riaditeľ spoločnosti Eltodo-Osvetlenie Pavel Sněhota, VEROS od roku 2002 preinvestoval pri obnove a modernizácii verejného osvetlenie v Košiciach 160 miliónov Sk a z 16 440 svetelných miest v meste, ostáva vymeniť už len približne 350.
Spoločnosť Eltodo-Osvetlenie vlastní na 100 % skupina Eltodo, ktorej materskou spoločnosťou je pražská a. s. Eltodo EG. Tá sa stará o verejné osvetlenie v 210 mestách ČR a v siedmich mestách SR, vrátane Vysokých Tatier.
"Na našej zákazke pre mesto Košice nám veľmi záleží. Verím že mesto bude teraz rovnako spokojné, ako desiatky miest v ČR, kde sa staráme o verejné osvetlenie," dodal prezident spoločnosti Eltodo EG Libor Hájek.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/