(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Spoločnosť GFT vyrobila v PP Kechnec prvých 100 prevodoviek do áut.
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Oct 02 2007 - 13:26 GMT
(TASR) - Prvých 100 prevodoviek pre svetových výrobcov automobilov už vyexpedoval k dnešnému dňu v rámci predsériovej a prototypovej výroby strategický investor v Priemyselnom parku (PP) Kechnec v okrese Košice - okolie nemecká spoločnosť Getrag Ford Transmissions (GFT).

Ako informoval dnes na tlačovej konferencii riaditeľ závodu Bernard Maury, doteraz zamestnali 400 ľudí, pričom spoločnosť pociťuje nedostatok kvalifikovaných pracovníkov, najmä pre údržbu a softvérové aplikácie.
Maury spresnil, že GFT doteraz inštalovala v Kechneci ročnú kapacitu 110 000 prevodoviek a v budúcom roku, kedy dovezú ďalších 18 strojov, by to už mal byť dvojnásobok. Hlavnou výzvou pre spoločnosť je začať produkciu v budúcom roku naostro. Hlavnými odberateľmi prevodových zariadení sú automobilky Mitsubishi, Ford, Volvo a Daimler - Chrysler.
GFT sa v súčasnosti sústreďuje na certifikáciu kvality, bezpečnostných štandardov a švajčiarska logistická firma Kühne and Nagel má pre nich vybudovať aj logistické centrum na dodávky pre výrobno-technologický proces, ako aj distribúciu produkcie.
Čo sa týka možného príchodu automobilky Ford do Kechneca, Maury poznamenal, že GFT je od Fordu nezávislá výrobná spoločnosť a jeho možné etablovanie sa v Kechneci nekomentoval. Starosta Kerchneca Jozef Konkoly k tomu poznamenal, že čo sa týka príchodu investora z oblasti automobilového priemyslu, bežia súbežne rokovania s viacerými investormi. "Sú to však projekty na dlhé trate a potrebujú aj inú, nielen regionálnu podporu", dodal Konkoly.
GFT buduje v Priemyselnom parku Kechnec moderný výrobný závod pre prevodovky s dvojitou spojkou a prevodovky pre motocykle. Investícia v celkovej výške 300 miliónov EUR, v prepočte 10,2 miliardy SKK, vytvorí približne 750 pracovných miest.
Spoločnosť GFT Slovakia, spol. s r.o., ktorá pôsobí v Kechneci, je dcérskou spoločnosťou GFT, ktorá je spoločným podnikom (50 ku 50) firmy GETRAG, špecialistu na prevodovky, a firmy Ford Motor. GFT má sídlo v Kolíne nad Rýnom (Nemecko) a výrobné prevádzky v Bordeaux (Francúzsko), Halewood (Veľká Británia), v Kolíne nad Rýnom a v Kechneci (Slovensko). Navyše má aj Vývojové centrum pre produkty v meste Göteborg (Švédsko).
(1 EUR = 33,928 SKK)


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/