(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
ÚS SR prijal delegáciu českých ústavných sudcov.
@ Aktuálne -> Rôzne     Oct 02 2007 - 14:08 GMT
(TASR) - Ústavný súd (ÚS) Slovenskej republiky v Košiciach prijal v pondelok podvečer 10-člennú delegáciu sudcov Ústavného súdu Českej republiky pod vedením jeho predsedu Pavla Rychetského.

"Sudcovia spoločne rokujú o aktuálnych problémoch rozhodovacej činnosti oboch ústavných súdov, najmä po vstupe do Európskej únie, a na tému hranice ústavného prieskumu vo vzťahu k všeobecnému súdnictvu," informoval TASR Štefan Németh z tlačovej kancelárie ÚS SR.
Českí ústavní sudcovia sa v Košiciach zdržia do štvrtka.
V rámci podujatia, ktoré sa koná každý rok striedavo v oboch krajinách, prijali dnes dopoludnia predsedu Ústavného súdu ČR Pavla Rychetského v sprievode predsedníčky ÚS SR Ivetty Macejkovej v Bratislave prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič a predseda Národnej rady SR Ivan Paška.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/