(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košickí gymnazisti pripravujú Dni španielskej kultúry.
@ Aktuálne -> Školstvo     Oct 04 2007 - 09:12 GMT
(TASR) - Atmosférou svetoznámej barcelonskej hlavnej ulice La Rambla ožije 8. októbra historické centrum Košíc. Pôjde o jedno z početných podujatí Dní španielskej kultúry, ktoré na 5. až 14. októbra pripravuje košické Gymnázium Park mládeže so slovensko-španielskou bilingválnou sekciou.

Záštitu nad podujatím, ktoré je ojedinelé svojho druhu na Slovensku, prevzal prezident republiky Ivan Gašparovič a veľvyslanec Španielskeho kráľovstva v SR Miguel Aquirre de Cárcer.
"La Rambla bude nosným podujatím dní, ako to bolo pri ich vlaňajšom prvom ročníku," uviedla včera na tlačovej konferencii riaditeľka gymnázia Alena Bobáková. Snahou gymnazistov je preniesť atmosféru Barcelony na košickú Hlavnú ulicu. "Vlastne celá škola, a my dúfame, že aj všetci Košičania, sa tam stretneme. Máme pripravené zaujímavé podujatia, ako živé sochy, bábkové divadlo, street basketbal a ďalšie atrakcie, ktoré naši študenti radi Košičanom predvedú," uviedla Bobáková.
Organizátori dní spolu s mestom pripravujúcim sa na kandidatúru v súťaži o Európske hlavné mesto kultúry 2013 chystajú viacero noviniek. Bude to napríklad otvorenie španielskej verzie košického Múzea voskových figurín, omša v španielčine v Dóme sv. Alžbety či divadelné predstavenie v španielskom jazyku. Po španielsky budú aj tradičné potulky mestom Košice a košické Štátne divadlo uvedie Dona Quijota.
Košické Gymnázium Park mládeže má najväčšiu španielsku sekciu v rámci siedmich takýchto škôl na Slovensku. Španielsky jazyk sa v ňom učí vyše 470 chlapcov a dievčat, čo sú dve tretiny z celkového počtu študentov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/