(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Na košickom letisku pokračuje nárast prepravných výkonov
@ Aktuálne -> Doprava     Oct 17 2007 - 14:37 GMT
(TASR) - Takmer 327 500 cestujúcich, čo bolo o 20 % viac ako v porovnateľnom období vlaňajška, vybavili za tri tohtoročné štvrťroky na Letisku Košice - Airport Košice, a. s. V medzinárodnej doprave poskytlo letisko služby 198 554 cestujúcim a vnútroštátne letecké spojenie ich využilo takmer 128 900.

Za prvých deväť mesiacov roka zaznamenali na letisku Košice 112 926 ton v pristátí lietadiel, čo predstavuje 15-% nárast. Počet pohybov vzrástol na 8 196, informoval dnes výkonný riaditeľ letiska Michael Hoeferer.
Pozitívny trend v prepravných výkonoch zaznamenalo letisko aj v mesiaci september, kedy ním prešlo v porovnaní s vlaňajškom o 16 % cestujúcich viac. Evidentné, a to až 42-% je zvýšenie počtu cestujúcich predovšetkým na vnútroštátnych pravidelných linkách.
Z košického letiska lieta na pravidelnej linke do Bratislavy letecká spoločnosť SkyEurope Airlines, do Prahy lietajú České aerolínie a do Viedne Austrian Airlines Group. Najvyťaženejšou zo spomínaných leteckých spoločností je Air Slovakia s 16 826 cestujúcimi.
V mesiaci september vybavili na letisku, ktoré je už technicky a bezpečnostne pripravené aj na prepravu v rámci Schengenského priestoru, 72 charterových letov do 13 dovolenkových destinácií.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/