(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Pre SkyEurope je bezpečnosť letov prvoradá.
@ Aktuálne -> Doprava     Oct 30 2007 - 09:26 GMT
(TASR) - Až do oznámenia výsledkov vyšetrovania a ozrejmenia všetkých faktov nebude letecká spoločnosť SkyEurope Airlines komentovať včerajšiu pozemnú nehodu svojho lietadla na košickom letisku.

"Bezpečnosť leteckej prevádzky je pre našu spoločnosť prvoradá a samozrejmá," uviedol generálny riaditeľ SkyEurope Jason Bitter. Ako ubezpečil, aerolínie bez prerušenia pokračujú v prevádzkovaní všetkých letov práve otvoreného zimného letového poriadku.
K pozemnej nehode lietadla pravidelnej linky NE36 z Bratislavy do Košíc došlo v nedeľu 28. októbra večer na letisku v Košiciach. Podľa dnešnej informácie krajskej policajnej hovorkyne Jany Demjanovičovej o 20.30 h lietadlo Boeing 737-700NG po pristátí počas rolovania z pristávacej dráhy na letiskovú plochu z doposiaľ nezistených príčin použilo nesprávnu dráhu. Následkom toho stroj hranou ľavého krídla zachytil stožiar osvetlenia a vyvrátil ho.
Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci a prečin všeobecného ohrozenia. "Nehodu vyšetruje Letecký úrad SR. Výška škody, ktorá vznikla leteckej spoločnosti, zatiaľ nie je známa. Všetky lietadlá SkyEurope sú však poistené," informoval TASR hovorca SkyEurope Tomáš Kika.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/