(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Horvátha o výzve nikto neinformoval, vo funkcii sudcu naďalej zotrvá.
@ Aktuálne -> Rôzne     Nov 01 2007 - 09:31 GMT
(TASR) - Ústavného sudcu Juraja Horvátha do tejto chvíle nikto neinformoval o obsahu výzvy pléna Ústavného súdu (ÚS) SR. Predsedníčka pléna ÚS Ivetta Macejková v nej vyzýva Horvátha, aby zvážil zotrvanie vo funkcii sudcu.

"Telefonovali mi už asi z piatich redakcií. O tejto výzve neviem a nemienim sa k tomu ani vyjadrovať. Naďalej trvám na zotrvaní vo funkcii," reagoval momentálne práceneschopný ústavný sudca Juraj Horváth v telefonáte pre TASR. Podľa jeho slov v čase kandidatúry spĺňal všetky náležitosti na funkciu sudcu ÚS a bol zvolený v súlade so zákonom.
ÚS včera vyzval Juraja Horvátha, aby zvážil svoje zotrvanie vo funkcii sudcu ÚS. Plénum ÚS očakáva, že Horváth sa k tejto výzve vyjadrí do skončenia svojej práceneschopnosti, najneskôr však do 31. decembra.
Juraj Horváth čelí mediálnemu tlaku, že pri nástupe do funkcie ústavného sudcu vedome zamlčal niektoré skutočnosti. Sudca bol pred jedenástimi rokmi ako konateľ spoločnosti stíhaný za krátenie daňovej povinnosti. Obvinenia zo zamlčania tejto skutočnosti odmieta a podľa jeho stanoviska svojich navrhovateľov o tejto skutočnosti informoval a v čase jeho nástupu do funkcie sudcu bol jeho register trestov zahladený.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/