(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Kauzu podvodu, úžery a falšovania začne súd pojednávať až v januári.
@ Aktuálne -> Rôzne     Nov 06 2007 - 13:56 GMT
(TASR) - Senát Okresného súdu Košice I opätovne odročil pojednávanie naplánované na štyri dni. Pod jeho zmarenie sa podpísal obvinený 39-ročný Igor S., ktorý vyslovil nedôveru obhajcovi. Súd mu ustanovil iného obhajcu, ten sa však potrebuje oboznámiť s rozsiahlym vyšetrovacím spisom, preto vyhlásil, že trvá na dodržaní päťdňovej lehoty na prípravu. Pre prípad ďalších obštrukcií už súd ustanovil obvinenému aj náhradného obhajcu. Pojednávanie odročili na január 2008.

Obvinený Košičan čelí obžalobe z trestných činov podvodu v súbehu s falšovaním a pozmeňovaním verejnej listiny, úradnej pečate a úradnej uzávery, ďalej úžery a úverového podvodu. Týmto konaním mal spôsobiť vyše 12-miliónovú škodu, povedala hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.
Igor S. podnikal okrem iného aj v oblasti sprostredkovania nákupu, predaja a prenájmu nehnuteľností. Podľa obžaloby v rokoch 2002–2003 nadviazal spoluprácu s firmou, ktorá sa zaoberala aj poskytovaním úverov z vlastných zdrojov. Tá vyžadovala zabezpečenie úveru formou prevodu vlastníckeho práva k nehnuteľnosti, najmä k bytom v osobnom vlastníctve neplatičov, resp. prevodu členských a nájomných práv a povinností k družstevným bytom. Igor S. ako sprostredkovateľ vyhľadával pre firmu záujemcov o pôžičky a informoval ich o podmienkach ich poskytnutia. Okrem toho zabezpečoval overovanie podpisov na zmluvách, vybavovanie potrebných záležitostí na katastri nehnuteľností, na bytových družstvách a tiež zadovažoval znalecké posudky v súvislosti s oceňovaním nehnuteľností.
Na základe uvedenej sprostredkovateľskej činnosti mal obvinený podviesť 27 ľudí, dokonca aj pracovníkov firmy, pre ktorú pracoval ako sprostredkovateľ. V dôsledku jeho konania boli viacerí poškodení nútení kvôli pôžičke 50.000 korún opustiť svoje založené byty alebo ich predať, aby zaplatili dlh.
Pojednávanie bolo odročené na 14.-15. januára a na 21.–22. januára 2008.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/