(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Interrupciami sa Ústavný súd SR bude opäť zaoberať 4. decembra.
@ Aktuálne -> Rôzne     Nov 08 2007 - 09:19 GMT
(TASR) - Najstaršou kauzou interrupcie, ktorá je na Ústavnou súde (ÚS) SR od mája 2001, sa budú jeho sudcovia zaoberať na ústnom pojednávaní v pléne 4. decembra. Pre TASR to včera potvrdila ¼ubica Mackovičová z Kancelárie predsedníčky ÚS SR s tým, že zatiaľ nie je známe, či sudcovia v ten deň aj rozhodnú.

V návrhu žiada skupina 31 poslancov NR SR zastúpená Danielom Lipšicom (KDH) preskúmať, či Zákon o umelom prerušení tehotenstva a vykonávacie vyhlášky Ministerstva zdravotníctva SR sú v súlade s ústavou a vyhlásiť niektoré ich ustanovenia za neústavné.
Národnú radu má zastupovať Miroslav Ábelovský a ministerstvo zdravotníctva minister Ivan Valentovič.
Od podania návrhu sa uskutočnilo viacero verejných pojednávaní pléna ÚS SR ešte za predsedníctva Jána Mazáka. Súd však nerozhodol, pretože plénum nebolo v kompletnom 13-člennom zložení. "My však potrebujeme dať korektný výstup," uviedol v roku 2005 Mazák.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/