(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Basketbal-EL: Moskovská Obl. - Kosit 62:60, Košičanky Hejkovú riadne vytrápili.
@ Aktuálne -> Šport     Nov 08 2007 - 09:21 GMT
(TASR) - Basketbalistky štvornásobného slovenského majstra Kosit 2013 Košice prehrali vo svojom úvodnom vystúpení v E-skupine Európskej ligy na pôde Spartaka Moskovská Oblasť 60:62. Zverenky trénera Vladimíra Karnaya boli obhajcovi trofeje na lavičke so slovenskou trénerkou Natáliou Hejkovovu viac ako vyrovnaným súperom a takmer tri štvrtiny zápasu viedli. V záverečnom dejstve však domáce družstvo strhlo víťazstvo na svoju stranu.

Košičanky sa nezľakli protivníka zvučného mena a vďaka dôraznej obrane, dobrému doskakovaniu a presnej ruke americkej krídelníčky Gearldsovej si v prvej štvrtine vytvorili dvanásťbodový náskok. Do kabín odchádzali hostky s osembodovým vedením, ktoré si udržiavali aj v úvode tretej štvrtiny. Hráčky Spartaka však potom pritvrdili v obrane, strelecky sa chytili Matovičová so Ščegolovovou a pred záverečnou desaťminútovkou už favorizovaný ruský tím viedol o dva body. Päťbodovou šnúrou domáce potom zvýšili na 57:50, no Košičanky nezložili zbrane a vďaka McCarvilleovej znížili minútu pred koncom na 60:62. Američanka sa mohla v poslednej sekunde postarať o predåženie, no jej strelecky pokus minul cieľ.
E-skupina EL, 1. kolo:
Spartak Moskovská Oblasť - Kosit 2013 Košice 62:60 (30:38)
Najviac bodov: Matovičová 23, Šče


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/