(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Basketbal: Košičanky prehrali 14 zápasov v rade, na Namur čakajú kulisu.
@ Aktuálne -> Šport     Nov 13 2007 - 14:41 GMT
(TASR) - Po nečakane nízkej prehre (60:62) na palubovke favorizovaného Spartaku Moskovská oblasť nastúpia basketbalistky KOSIT 2013 Košice v stredu na zápas 2. kola C-skupiny Euroligy. Ich súperom o 18.00 v domácej Infiniti Aréne bude belgický tím Dexia Namur. Ten v premiére zdolal US Valenciennes 75:57.

Košičanky začali svoj tretí štart v Eurolige nádejne, ale dôležitým z hľadiska postupu do ďalších bojov budú súboje so súpermi na ich úrovni a najmä v domácom prostredí nesmú zaváhať. V prestížnej súťaži vyhrali z doterajších 25 stretnutí iba tri, naposledy 27. januára 2005 v Trutnove 83:65 a iba jediný raz doma, ešte 1. decembra 2004 s rovnakým súperom doma tesne 80:78. V Eurolige ťahajú nepríjemnú šnúru 14 prehier po sebe, tým skôr by už štvornásobný slovenský šampión po dlhom čase rád zvíťazil.
"V prvom domácom vystúpení privítame belgický Namur, ktorý je dlhoročným účastníkom Euroligy. Je to vyzreté družstvo, ktoré je veľmi silné v podkošových pozíciách a o nič slabšie na oblúku. Nečaká nás žiadna prechádzka. Namur naznačil svoju kvalitu 20-bodovým víťazstvom s Valenciennes, takže musíme byť plne pripravení a koncentrovaní, keď sa chceme pobiť o ten najlepší výsledok a to by bolo samozrejme víťazstvo a potešenie košického fanúšika. Opakujem a zdôrazňujem, bude to veľmi ťažký zápas, ktorý by si žiadal fantastickú domácu divácku kulisu. Dievčatá sú zdravotne v poriadku, kompletne trénujú, pripravujú sa na zápas," povedal pre TASR pred stredajším duelom košický kormidelník Vladimír Karnay.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/